XXV Marxa Romànica de Navas

Desprès del parèntesi de la setmana passada que vaig participar a l’Orbea Monegros amb la BTT aquesta setmana toca de nou una prova de la CCCR.
Aquest cop toca la marxa romànica de Navàs, que compleix 25 anys i les referencies son força bones.
Amb l’Arnau sortim de la Selva del Camp pels voltants de les 13h i com tenim temps de sobres passem per l’eix transversal enlloc d’autopista. Tot i les obres de l’eix arribem ràpidament a Navàs i pels voltants de les 3 de la tarde arribem a Navàs. Només arribar a Navàs i baixar del cotxe, uff quina calorada, sort que la marxa es a les 18:00 i hi ha previsions de ruixats. Mengem un plat de pasta i anem al bar a fer un cafè tot esperant que sigui la hora per acreditar-nos. A mesura que avança la tarde, uns núvols amenaçadors s¡acosten i de fons sentim tronar, sembla que les previsions meteorològiques son bones i tindrem ruixats.

04
Traca de sortida

La sortida es fa puntualment a les 18:00 i als pocs minuts de donar la sortida comença ploure i a refrescar. Els primers kms. son força durs, entre la pluja i el fang acumulat i que s’adhereix a les sabatilles ens fa avançar amb dificultat. Em de vigilar força amb les relliscades i esquivar tolls d’aigua, no sigui que prenguem mal abans d’hora. Per sort la pluja només ens acompanya durant la primera hora de la marxa.

CIMG0023
Arribant a St. Miquel de Castelladral

Quan portem 18km arribem al primer avituallament, pel meu gust una mica lluny, jo l’hauria ficat als 10km. Arribem força cansat per la pluja i el fang acumulat als camins i contemplem amb desolació que a l’avituallament nomes tenen entrepans, aigua i vi, res de begudes isotòniques, ni fruits secs, ni dolços que ens ajudin a recuperar-nos de l’esforç. Per desgracia es una tònica que s’anirà repetint durant tots els avituallaments. Nomes trobem plàtans en un avituallament i es abans de una baixada, sort que a mitja nit en un avituallament trobem donuts, bollicao’s i sucs que ens ajuden a reviscular una mica.

CIMG0042
Avituallament de Sta Fe de Valldeperes

IMG_0023
L’Arnau creuant un dels ombrosos ponts de fusta que vam trobar

Ja es de nit, amb la foscor perds totes les referencies. La gracia d’aquesta marxa son les ermites que trobem durant tot el recorregut, però, de nit poques ermites podem contemplar. Al final fem un grupet de tres, trobem el Josep Maria que ens acompanya durant tota la marxa.

IMG_0032
Avituallament Sant Joan Degollat

Passem la nit sense gaires entrebancs, com som tres trobem amb certa facilitat les marques del GR i quasi mai tenim de consultar el track de la marxa al GPS. A l’avituallament de Sant Joan Degollat, trobem una mica de sucres, donuts, bollicaos i sucs i al següent avituallament a St. Andreu de Call Pallot trobem coca i cafè que ens va força be i ens ajuda a despertar-nos una mica.

CIMG0055
Avituallament de St. Andreu de Call Pallot

Amb els primers rajos de sol arribem a l’avituallament de Sant Pau de Pinós. Aquí aprofito per guardar el frontal i fer un canvi de mitjons. Com sempre l’avituallament una mica fluixet, però, els primers rajos de sol ens han donat forces renobades i ja nomes ens queden 20km. per l’arribada.

CIMG0087
Avituallament de Sant Pau de Pinós

A uns 12km. de l’arribada m’agafa una mica de pajara, sort que portava 2 barretes energètiques i glucosa, i em recupero ràpidament. Desde Riudoms la Mola de l’any passat, que a la torre de Fontaubella deien que havia avituallament sòlid i al arribar no en tenien que no m’agafava una pajara i tot per la falta de sucres als controls.

CIMG0116
A pocs km. de Navàs

Finalment arribem a Navàs desprès de 16h i 37 min. ens donen una figura de una ermita i una fulla resum dels temps emprats, trobem una mica de menjar, però, desprès de tantes hores ja tens l’estomac encongit i lo que necessites es una dutxa i dormir!!!! desprès de una nit caminant necessitem un llit urgentment, però, abans toca passar per la dutxa i desprès l’esperat massatge. Sens dubte lo millor de la marxa el massatge, 3 persones per tu donant-te un bon massatge que et deixen com a nou.

CIMG0129
L’Arnau i jo desprès del massatge

No crec que el pròxim any repeteixi aquesta marxa, enguany perquè estic fent la CCCR i necessito els punts, però, al passar tota la nit caminant i no poder veure el paisatge ni les ermites perd tot l’encant. Es millor anar un cap de setmana i fer-la en dos dies i poder contemplar les ermites i veure el paisatge. Sens dubte lo millor de la marxa va ser el tracte humà rebut als controls i la feina de tots els voluntaris i lo pitjor els avituallaments que eren força pobres, aspecte que han comentat que pel pròxim any intentaran millorar.

Resum del recorregut de la marxa

navas
Resum temperatura marxa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *