XVI Caminada Reus-Prades-Reus

Un any mes i ja i som un altre cop la clàssica Reus-Prades-Reus. Des de que vaig participar per primer cop l’any 2003 només m’he perdut 2 edicions, un aper lesió i l’altre perquè un fort refredat uns dies abans em va deixar fora de joc.

La sortida com des de fa uns quants anys es des de les piscines municipals de Reus. Recordo amb nostàlgia com el primer any es sortida de la plaça Mercadal i l’arribada era a la Plaça de la llibertat, però, un esdeveniment com aquest necessita d’un lloc de fàcil accés i amb suficient aparcament.

A la sortida em trobo amb l’Ernest, el Joan i l’Arnau. L’Ernest i el Joan tenen ganes de guerra i ja ens diuen que la faran a tope, mentres que l’Arnau i jo al fer la CCCR i ja portar un bon trote fem un plantejament més conservador.

DSC08634
Els 4 valents de l’Arítjol

La sortida es puntualment a les 7 del matí i com ens les 3 últims marxes la pluja ens acompanya. En aquest cas per sort només plou la primera hora i mitja i ens ajuda a fer el dia mes suportable. Encara que amb l’últim tram des de l’Aleixar passarem molta calor.

DSC08637
Des de la urbanització Picarany ens donen ànims de bon matí…

Fins que no passem la urbanització Picarany i deixem definitivament l’asfalt caminem tota l’estona. En aquest punt comencem un lleuger trote fins el control del Coll de Batalla que ens permet avançar força gent i posicionar-nos millor per la trialera que ens porta a les antenes de la Mussara
DSC08638
L’Arnau al control del Coll de Batalla

Pujant cap a la Mussara tinc de fer una visita la sr. Roca i uff, desprès em costa una mica atrapar l’Arnau, l’atrapo just al primer creuament de carretera i veiem passar els ciclistes de l’Iron man de Cambrils, que han de fer 180km. en BTT…

Quan portem uns 13 km arribem al primer avituallament, mengen un entrepà i marxem ràpidament l’Arnau te pressa…

DSC08639
Avituallament aprop Font del roure

Abans d’arribar al següent control em paro un moment i em fico la cinta al genoll esquerre ja que començo a notar molèsties. Enguany aquest genoll m’està portant pel camí de l’amargura… Quan arribo al control del Coll em trobo l’Arnau xerrant amb la Montse de OT, com torno a tenir ganes d’anar a veure el Sr. Roca no em paro i segueixo i quan puc faig la parada d’emergència…

Arribo al control que hi ha a la cruïlla de Capafonts i ni senyals de l’Arnau.

DSC08640
Control a la cruïlla de Capafonts

Arribo a Prades i tampoc veig l’Arnau!!! i quan fa 15min, que estic a Prades arriba la Montse de OT i li pregunto per l’Arnau, però, no sap res d’ell…potser que li hagi ret tant de temps a l’Arnau???

DSC08642
La font de Prades

Començo a baixar sense esperar l’Arnau i la sortida de Prades la faig caminant, aquell tros de carretera si el faig al trote potser mortal pel meu genoll, arribo al PR que porta a la Febró i començo a trotar, sembla que la cinta pel genoll fa la seva feina i encar que noto molèsties puc aguantar força be. Arribo a la Febró i ni rastre de l’Arnau…

DSC08643
Control de la Febró

Aquí trobem la última pujada que ens queda i aprofito per prendre una mica de glucosa que m’ajudi a la pujada, les cames ja comencen a pesar una mica

DSC08645
Control de la Mussara

Un cop a la Mussara baixo les Tosques corrents, em sorprèn el comportament del genoll, amb la cinta puc baixar el ram més tècnic força ràpid i es on avanço la Txell de OT i unes 20 persones, però, quan arribo a la part més plana tinc de baixar el ritme ja que les molèsties al genoll s’incrementen…

A Vilaplana ens espera la famosa coca de llardons que ens ajuda a recuperar forces, només ens queden uns 14km plans, però, amb la calor que comença a fer seran força durs.

DSC08647
Coca de llardons de Vilplana

Arribo a l’Aleixar i segueixo sense veure l’Arnau, ara ja nomes queden 10 km, però, fa molta calor i tenim força tros de riera i els últims km es fan eterns. Sort que com cada any passada la pedrera del Cobi hi ha una família que deix unes botelles d’aigua, perquè jo amb tanta calor m’he begut tota l’aigua que portava a sobre…
DSC08650
Control a l’Aleixar

Ja sóc a la boca de la mina i sense senyals de l’Arnau, al terra se l’ha empassat? ja nomes queden uns 3km fins l’arribada!!!

DSC08651
Control Boca de la Mina

Ja sóc a l’arribada, al final 8h i 12 min, he rebaixat 9 mins. el temps de l’any passat, aquí e trobo amb l’Arnau que ha arribat 4 min. abans que jo i L’Ernest i el Joan que ha fet 7h 41 i 7h 31 respectivament.
Faig una mica d’estiraments i em menjo un bon entrepà de llonganissa i em bec una cervesa ben freda.

DSC08654
mmm, que bona esta la llonganissa

DSC08655
Ernest, jo i Arnau

Resum de la caminada

Aquí el gràfic de temperatura, com plovia vaig ficar el termòmetre dins una bossa de plàstic, i no el vaig treure de la bossa fins les 12, per això la temperatura no es gaire real…

rpr

Quan vaig arribar a casa vaig sortir una horeta amb la BTT per relaxar les cames, aquest n’és el resultat.

2 comentaris a “XVI Caminada Reus-Prades-Reus

  1. Osti, i després de la caminata vas anarte’n a donar un tomb amb bici¿? estàs fet un crack haha. Jo ja fa 4 anys que la faig i intento baixar de 8:50 a veure l’any k ve!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *