Travessa Cavalls del vent PRAT D’AGUILÓ (2010 m)-CORTALS DE L’INGLA (1610 m)

Un cop al refugi de Prat d’aguiló em recuperat les forces comencem la segona etapa del dia. Son al voltant de les 13:30 i anem força be de temps, la sortida del refugi es per mig d’un prat amb vaques i ens costa una mica trobar el camí correcte, no veiem les marques taronges i hem de tirar de GPS.

P7270055
sortint del refugi de Prat d’Aguiló

El paisatge es força variat, primer deixem enrere un bonic prat on pasturen les vaques i i després anem trobant prats alpins (amb poca vegetació i molta roca)i boscos de pi negre. Aquí ens tornem a perdre i fem uns 500m de més, al pujar un “repechon” veiem un camí que baixa i per inèrcia l’agafem com no veiem marques taronges consulto el GPS i merda, torna enrere!!!!

P7270076
Encara no m’havia fet cap foto pujat a una pedra;)

De camí al pas del Bou (2.253 m), ens trobem un grup de caminadors i ens diuen que ja ens queda poca pujada forta, em de passar per sota els cingles Pradell (2.202 m) i desprès anirem a parar al Prat de les Estelles (1.620), prat que es veu al fons i ja tenim Cortals a tocar. La pujada fins Pradell es força dura, però, un cop d’alt de tot les vistes son impressionants.

P7270088
De pujada al Pradell

Anem baixant pel mig d’un bosc de pi negre, fins arribar al Coll del Pendis, aquí hi ha una bifurcació, tenim el refugi de Cortals a 2km i el de Sant Jordi a 0.9km. Seguim baixant, la vegetació es més exuberant i anem trobant fajos, roses silvestres, etc. Finalment fem cap a una pista encimentada i arribem al refugi de Cortals de l’Ingla al voltant de les 17:30.

P7270118
Refugi de Cortals de l’Ingla

Nosaltres pensàvem arribar al refugi al voltant de les 19:00, la primera etapa era la més llarga de totes i fins l’hora de sopar tenim 2 h per dutxar-nos i descansar una mica. Al voltant de les 18:30 arriben 5 bascos (Ernesto,Unai, Jaime, Javier i Marcos) que fan CV del vent amb el mateix sentit que nosaltres, però,ells nomes dormen als refugis, porten tot el menjar a les motxilles, inclús porten el fogonet i una olla!!!!almenys porten 10kgrs. a la motxilla!!!!!

19:30 es la hora del sopar, coincidim a sopar amb 5 noies valencianes que fan CV amb el sentit tradicional i nomes lis queda una etapa. Com sempre els sopars als refugis son impressionants, de primer sopa de fideus, desprès amanida amb arros i llenties i per últim pollastre al forn amb bolets i cogombre i els postres!!! ideal per recuperar forces i encara la pròxima etapa amb garanties.

P7270126
mmm que bo estava el pollastre al forn

Desprès del sopar vam estar xerrant una estona amb els nois bascos tot fent temps per anar a dormir al voltants de els 22:00 i de sobte veiem que al Pirineu es forma una turmenta elèctrica força espectacular

Turmenta elèctrica sobre el Pirineu


Resum de l’etapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *