Riudoms La Mola Riudoms ’12

Desprès de perdrem la marxa del Cap de Creus per una inoportuna gastroenteritis avui toca Riudoms La Mola Riudoms ’12.
Enguany faig el recorregut clàssic, desprès de la mala experiència de l’any passat que vaig fer la variant de la Torre de Fontaubella.Vaig optar pel recorregut de tota la vida. L’any passat a la Torre de Fontaubella anunciaven que havia avituallament sòlid i quan vaig arribar nomes tenien líquid, uff pujat a la Mola em va agafar una mica de “pajara” que malament o vaig passar…
La sortida com cada any es a les 6:30 a la plaça de l’església de Riudoms i una bona traca dona el tret de sortida, suposo que més de un veí es deuria recordar dels nostres familiars…..
Els primers 12km els faig corrents, em trobo el Marc Balanya i la Mar Alsina i lis segueixo al ritme. Amb la pluja del dia abans el terreny esta força tou i convida a córrer de gust, tot sembla indicar que tindrem un dia esplèndid.
Quan porto 10 km començo a notar molèsties al genoll esquerre, aguanto al ritme fins que arribant al pantà de Riudecanyes noto una forta punxada i tinc d’afluixar el ritme…La marxa dels Castells de Segarra encara deixa notar els seus efectes…
Arribem al Castell d’Escornalbou on trobem el segon avituallament de la cursa, menjo un entrepà i n’agafo un altre pel camí, pel que el punt feble d’aquesta marxa es que els avituallaments son una mica pobres..un cop recuperades les forces començo la baixada per un sender, aquí cada any recupero força temps, però, enguany m’ho tinc de prendre en calma i molta gent que he avançat a pujada ara m’avancem a mi (circumstància que es repeteix en totes les pujades i baixades…)

2012-04-29 08.28.38
Castell d’Escornalbou

Arribem al CONTROL 3. Respirador del túnel del tren, aquí comença la pujada de veritat, aprofito la parada en aquest control per treure’m el jersei que ja comença a sobrar i per menjar un plàtan que fins el parc eòlic hi ha una bona pujada. Avui no fa vent, els molins de vent estan parats, crec que es el primer cop que passo per aquí i els veig parats, sembla que a d’alt la Mola tampoc fa vent, cosa estranya, per en aquesta zona sempre fa vent.

Arribem al Coll Roig, al peu de la Mola, ens espera la pujada més forta del dia, com en els altres controls demano reflex pel genoll esquerre i així alleuger-hi una mica el dolor. Aquí trobem un altre avituallament força generós, enguany en aquest aspecte l’organització a millorat molt. A la pujada a la Mola un altre cop avanço força gent que un cop d’alt la Mola i en la següent baixada al coll del guix m’avancen ells, quina rabia…
2012-04-29 09.35.33
Parc eòlic amb la Mola de fons

Ja em fet la meitat de la prova, i nomes queda la última pujada a Mare de de la Roca, un petit “repechon” que a més d’un se li fa etern!!!!
A Mare de Deu de la Roca com cada any trobem el famós entrepà de llonganissa, que acompanyat del vi que et donen fa que més d’un s’apalanqui i desprès arrencar costa molt, per lo que faig una parada ràpida.

2012-04-29 12.36.28
Ermita de Mare de Deu de la Roca

Sembla que el Ibuprofeno que m’he pres al Coll del Guix a fet efecte i torno a córrer una mica, però, per evitar sorpreses només corro sobre terra quan trepitjo ciment o asfalt camino, no sigui que em trenqui.
Arribo a Montbrio del Camp quan falten 5min per les dues, aquí trobem l’últim control abans de Riudoms, aquí em foto un xute de glucosa per fer l’últim esforç e intentar baixar de les 8h. El genoll ja no em fa molt la guitza, però, el maluc esquerra fa una mica el tonto, suposo que per culpa de les molèsties del genoll he caminat malament i ara aquesta part del cos s’esta queixant!!!
Finalment arribo a Riudoms a les 14:38 7h 58 min després de la traca de sortida, entrat el 92 de la classificació general. Tot i que he rebaixat en més de una hora la meva millor marca em queda un gust agredolç, si no hagués estat pel genoll hauria pogut rebaixar molt més temps.

En resum enguany em tingut un dia esplèndid, la pluja del dia anterior ha estovat els terreny i ela genolls han estat els principals beneficiaris. Aquest any l’organització s’ha ficat les piles i als avituallaments han estat generosos, l’últim any en aquest aspecte va ser molt fluix i vaig patir una mica. I per altre banda ha fet un dia esplèndid, d’alt de la Mola no feia vent i la calor no ha apretat molt, cosa que s’agraeix molt.

Gràfic de temperatura de la Marxa d’avui, temperatura, mínima de 8.05 i màxima de 25,49, un contrast tèrmic de 17,44º!!!!
La Mola
gràfic temperatura marxa

Resum de la Marxa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *