Matinal Aritjol Font del Llop-Font del Roure-Balma de l’Ós

A les 8 del matí el cel estava ennuvolat i la sensació de fred era força acusada i molta gent s’ha fet enrere i no ha vingut a la matinal. Gran error perquè el dia ha estat esplèndid!!!!
Finalment de les 16 persones que havia inicialment apuntades nomes em estat 9 els que em decidit anar a caminar. El Josep Maria balanya, La Fina i la seva amiga Noemí, la Gloria i l’Ignasi, l’Anna Mallafre amb l’Ester, l’Arnau i jo.
El punt de concentració com sempre el Pavelló de la Selva a les 8:45 i a les 9 em marxat amb 2 cotxes cap a Vilaplana on ens em trobat amb l’Anna i l’Ester. Feia força aire i molt de fred, temps típic de primavera, es estrany fa uns dies ens moríem de calor i ara sembla que estem en ple hivern…
Amb les primeres pujades entrem en calor molt ràpid i quan estem protegits del vent fins i tot sobra la roba.
El camí fins la Font del Llop es força tortuós i es fàcil de perdre’ns, no esta molt ben marcat i em de vigilar força per seguir el bon camí. A Font del llop esta aproximadament a uns 3km del punt de sortida i aquí fem una primera paradeta per recuperar forces per la forta pujada i per fer la primera foto de grup.

IMG_0072
Foto de grup a la font del Llop

Desprès de la petita parada a la Font del Llop emprenent el camí cap la Font del Roure, en aquest cas el camí esta ben definit i marcat amb fites.
A mesura que anem pujam contemplem unes vistes esplèndides, el vent ha fet net de núvols i de contaminació i el paisatge es meravellós.

IMG_0077
Panoràmica de la serra de Llaveria

Per arribar a la font del Roure em de superar un petit grauet, on una corda ens ajudara en aquesta tasca.

IMG_0081
L’anna pujat per la corda del grau

Arribem a la Font del roure a les 11:15 i aquí fem una parada per esmorzar, que ja tenim gana i amb tota la pujada que em fet necessitem recuperar les forces.

IMG_0095
Foto de grup a al Font del Roure

Un cop amb l’estomac ple seguim la marxa, ara es tot baixada fins Vilaplana, i passem per sota la cinglera de la Mussara, aquesta zona es molt freqüentada per escaladors i per tot arreu trobem fites que ens portem a les diferents vies d’escalada. Avui al fer força vent no trobem cap escalador i no podem contemplar com s’enfilen per les parets amb els seus peus de gat.
tota l’estona passem per un senderó molt maco i amb molta vegetació, ideal per fer-lo a les calors de l’estiu, ja que estem protegits del sol.

Quan arribem a les Tosques amb les pluges dels últims dies, fa molt de goig i la cascada es impressionant.

IMG_0115
Cascada de les Tosques

En aquest punt busquem la balma de l’Òs. La Fina amb la matinal qe vam fer a l’hospital dels Carlins em va parlar de la seva existència i jo amb els cops que havia passat per els Tosques no en coneixia la seva existència i mai ningú me n’havia parlat d’ella.Es una balma protegida del vent i una mica amagada, ideal per anar a fer vivac una nit d’agost, segurament pels les llàgrimes de Sant Llorenç 😉
Un cop visitada la balma de l’Ós ens queden els últims 2 km. fins Vilaplana on arribem a les 14:00

IMG_0120
Foto de Grup a la balma de l’Ós

Al final el dia ha acompanyat, però, ha estat un dia de contrastos tèrmics, em tingut una mínima de 6º i una màxima de 20º, 14º de contrast tèrmic!!!!!

Temp
Resum temperatura matinal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *